Nyheter

  2019-08-28

SKIAB OCH FG NORDIC GÅR SAMMAN OCH BLIR KLIMA-THERM

FG Nordic Group, som består av FG Nordic AB och Svensk Kylimport AB (SKiAB), går vid årsskiftet formellt samman och byter samtidigt namn till Klima-Therm AB. En förändring som skall tydliggöra positionen som en viktig del i ett framgångsrikt och tongivande europeiskt bolag i branschen. – En mycket positiv förändring som kommer att innebära många fördelar för oss och för våra kunder, säger Magdalena Rozmiarek, VD för FG Nordic AB, och Carl Stridh, VD för SKiAB. 

 FG Nordic förvärvade SKiAB 2016 och bolagen har sedan några år verkat tillsammans under namnet FG Nordic Group. FG Nordic Group ägs av Klima-Therm, en stor europeisk koncern bestående av klimat- och kyltekniska företag med huvudkontor i Warszawa. Klima-Therm grundades 1994 och har idag drygt 550 anställda i Europa och USA, försäljning till 35 länder och tre egna produktionsanläggningar på sammanlag 17 500 kvm. Omsättningen ligger på drygt 1000 MSEK. Från årsskiftet 2019/2020 kommer alla försäljningsbolag att heta Klima-Therm. – Namnbytet är ett fullt naturligt steg för oss. FG Nordic Group är idag en ganska stor aktör i branschen och vi växer på samtliga marknader i Sverige. Första halvåret 2019 hade vi drygt 45 procents tillväxt på den svenska marknaden. För hela koncernen var siffran 39 procent, förklarar Magdalena. – När vi startade 2004 arbetade vi enbart med Fujitsu och då var FG Nordic, som står för Fujitsu General, ett logiskt namn. Idag har vi en produktportfölj och ett erbjudande som är väsentligt mycket bredare och därtill har vi ett tiotal andra starka varumärken i vårt sortiment. Namnbytet ska visa vår nuvarande position som en del av ett stort och expansivt europeiskt bolag med verksamhet i sex länder, säger Walle Saczewski, Key Account Manager, och en av tre medarbetare som startade FG Nordic och fortfarande arbetar i bolaget. Namnändringen kommer att genomföras för alla försäljningsbolag i samtliga länder så att bolaget blir och uppfattas som ett Klima-Therm. Det finns många synergier med detta, framför allt när det gäller marknadsföring och kommunikation men även inköp, distribution och administration. – Fast namnbytet innebär inga egentliga förändringar varken oss, våra kunder eller partner. Vårt erbjudande kommer inte att förändras, vi kommer att arbeta på samma sätt utifrån vår inarbetade affärsmodell ”Let’s do business togehter” med samma medarbetare och sortiment. Skillnaden blir väl mest att vi kommer att ha en betydligt större och lite färggladare kostym, avslutar Magdalena Rozmiarek. 

Mer information: 

Magdalena Rozmiarek, VD FG Nordic Group, mrozmiarek@fgnordic.se, 0704-82 95 00. Carl Stridh, VD SKiAB, calle@skiab.com, 0709-22 63 01 

Läs mer om Klima-Therm i bifogad länk: https://www.klima-therm.pl/klima-therm-group-presents-its-annual-report-2018-and-company-profile,1731,en 


 2015-01-21

Produktnytt!

Västkekylaggregat WSAT-XIN med INVERTERTEKNIK från CLIVET

Denna Aggregatserie är en energieffektiv "PLUG and PLAY" klimatlösning för Kyla och/eller värme med höga krav på driftsäkerhe t. 

WSAT-XIN finns i effektområdet 5-90 kW med integrerade frekvenstyrd köldbärarpump/ar som erbjuder möjlighet till ett variabelt systemflöde.

INVERTERTEKNIK och frekvenstyrda pumpar betyder en jämnare reglering och vi behöver ingen köldbärartank i de flesta förekommande system. WSAT-XIN har också en nyutvecklad plattvärmeväxlare optimerad för drift vid delast.

WSAT-XIN har EC-fläktar och kan kompletteras med AXItop diffusor, en krage som skapar en ideal luftfördelning. Den aerodynamiska utformningen omvandlar rörelseenergin till statiskt tryck vilket reducerar ljudtrycket med 3 dB(A) samt minskar energiåtgången till fläktarna med 3%.

WSAT-XIN bjuder på en avnacerad teknologi utvecklad av CLIVET med INVERTERTEKNIK, modulerande pumpar och EC-fläktar samtidigt som aggregatserien har en kompakt konstruktion vilket erbjuder stor flexibilitet med möjlighet att sammankoppla flera enheter i kaskad på begränsade ytor Styrningen gör det möjligt att sammankoppla upp till 7 aggregat och kontrolera automatiskdrift med maximal effektivitet.

2011-09-28

Produktnytt!

SERVERpack är extremt energieffektiva klimataggregat anpassade för moderna serverhotell och datorhallar. SERVERpack som tillverkas av CLIVET använder uteluft (frikyla) till 25°C omgivningstemperatur vilket kan medföra upp till 70% energibesparing i jämförelse med andra klimatsystem för serverhallar och datorhallar.
För mer information kontakta SKiAB

2010-04-27

Produktnytt!

CLIVET har utvecklat produktserien WBAN,
ickereversibla luft/vatten värmepumpar speciellt framtagna för produktion av värme.
PÅ NORDBYGG 2006 visades för första gången den första högtemperaturvärmepumpen med värmeeffekt upp till 27 kW.
Värmepumpen WBAN kan arbeta ned till -20°C och leverera upp till 60°C varmvatten vilket innebär att dessa aggregat även är lämpliga för uppvärmning av tappvarmvatten.

CLIVET har nu utvecklat större värmepumpar WBAN VULCAN Medium i samma serie i effektområdet 29-100 kW.
WBAN VULCAN värmepumpar är kostnadseffektiva och garanterar låg energiförbrukning.
Aggregatserien är speciellt lämplig för vårt Nordiska klimat med sin unika avfrostningsfunktion - ICE PROTECTION System.
Värmepumparna är utvecklade för högsta energieffektivitet vilket betyder att WBAN VULCAN Medium tillhör Energiklass A enligt EUROVENT.